עורך דין ייפוי כוח מתמשך

פתרון כלכלי מוצלח עם שקט לעתיד

משרד עורכי דין - התמחות בייפוי כוח מתמשך

באלקוני ושות' משרד עורכי דין ברמת גן, תמצאו עורך דין ייפוי כוח מתמשך אשר מוסמך ומנוסה בתחום כבר שנים רבות. עו"ד איריס אלקוני היא בין ראשוני עורכי הדין שקיבלו הסמכה ע"י לשכת עורכי הדין לעריכת יפויי כוח מתמשך והיא עושה זאת בהצלחה באופן שוטף מזה מספר שנים. עו"ד אלקוני מקפידה על ליווי אישי ומקצועי עבור כל לקוח בהתאם לצרכי הלקוח ובהתאם לרצוניו במטרה להשיג את התוצאות הכי טובות ומדוייקות עבורו.

 

מהו ייפוי כוח מתמשך?

יפויי כוח מתמשך הינו מסמך שבו אדם מביע את רצונו מה יעשה וכיצד יטפלו בעניניו כאשר לא לא יוכל לנהל את עניניו האישיים, הרכושיים והבריאותיים בשל מחלה, תאונה וכיוצ' או כי הוא מחליט שממועד מסוים הטא רוצה שמשהו ינהל את עניניו. האדם שקובע נקרא ממנה. האדם ( לעיתים מספר אנשים) שעליהם מטיל הממנה את האחריות ליישם את רצונותיו נקרא מיופה כח. יכולים להיות מספר מיופי כח וגם יכול הממנה לקבוע משהו שאינו מישם את רצונותיו אלו מיודע למה שעושה מיופה הכח. מיופה הכח מחויב לדווח על מעשיו.

 

מדוע צריך ייפוי כוח מתמשך?

עד לפני מספר שנים לאדם לא היתה זכות לבחור מי יטפל בו אם חלילה וחס יהפוך לבלתי כשיר כתוצאה ממחלה או תאונה. במידה ואדם איבד את כשרותו לטפל בענייניו קרוביו נאלצים לפנות לבית המשפט על מנת לבקש למנות מי מהם לאפוטרופוס. הליך זה לעיתים קרובות יוצר מחלוקות בתוך המשפחה שאינן לטובתו של החסוי ולעיתים אף נאלץ האפוטרופוס למנות משהו מטעמו ולא מטעם המשפחה על מנת לשמור על זכויותיו של החסוי. המציאות שבה תוחלת החיים מתארכת ומאידך אין פתרון רפואי למחלות זיקנה כגון אלצהיימר ודמנסיה הביאה את המחוקק לייבא פתרונות הקיימים ברחבי העולם למתן אפשרות לאדם לקבוע ולמנות בחייו מי יטפל בו כאשר לא יהיה כשיר.

 

מתי עושים ייפוי כוח מתמשך?

עריכת ייפוי כח מתמשך מתבצעת כאשר האדם עדיין כשיר והוא קובע כיצד ינהגו ויטפלו בו כאשר יאבד את כשרותו ויהפך לחסוי. ניתן לעשות יפוי כח מתמשך כאשר הממנה הוא מעל גיל 18.

ייפוי כח מתמשך נחשב למהפכה בתחום האפוטרופסות בישראל שבה ניתנת לכל אדם בגיר האפשרות לבחור על מי הוא סומך ומי הוא רוצה שיטפל וינהל את עניניו האישיים, הרכושיים והבריאותיים כאשר הוא לא יהיה מסוגל לעשות זאת ומבוססת על הידיעה שאדם יודע הכי טוב מי יטפל בו באופן המיטבי. ייפוי הכח נכנס לתקוף במידה והאדם איבד את כשירותו, מצב שבו הוא לא יהא יכול לקבל החלטות בעניינים אישיים , גופניים וכלכליים.

 

אם אתם מחפשים עורך דין ליפויי כח מתמשך, אלקוני ושות' משרד עורכי דין ברמת גן מספק ליווי משפטי בעריכת והפקדת ייפוי כוח מתמשך ומציע פתרונות משפטיים המותאמים לצרכי הלקוח. 

לתאום פגישת ייעוץ חינם עם עורך דין מומחה
ייפוי כוח מתמשך ברמת גן

אלקוני ושות', משרד עורכי דין ברמת גן, מתמחים בייצוג הוצאה לפועל, מקרקעין, חדלות פירעון, ייפוי כוח מתמשך... ופועלים במצוינות חסרת פשרות ומעניקים שירות וליווי משפטי ויחס אישי לכל לקוח.

 

מה ההבדל בין מינוי אפוטרופס לבין ייפוי כוח מתמשך?

הליך אפוטרופוסות הוא הליך מורכב שמפוקח במלואו ע"י האפוטרופוס הכללי. מבקשת אישור בית משפט להתמנות לאפוטרופוס לחסוי , עובר לפעולות להן האפוטרופוס צריך לקבל אישור בית משפט ועד לדוח שנתי , פרטה , שמוגשת ע"י האפוטרופוס ובו דיווח על עניניו הכספיים של החסוי . לכן לעיתים אנשים נמנעים מלבקש להתמנות כאפוטרופסים. ייפוי כח מתמשך חוסך חלק נכבד מענינים אלו.

 

מדובר בהליך פשוט יחסית שאינו מטעל נטל נוסף על מיופה הכח מעבר לטיפול בחסוי. בהליך יפוי-כח מתמשך מניח המחוקק שמיופה הכח פועל בהתאם להוראות שנתן לו הממנה שקבע שמי שיטפל בו הוא האדם הקרוב לו ביותר והוא ידאג לצרכיו. האפוטרופוס הכללי מיודע כאשר יש חריגות מהוראות אלו ואינו חלק מהטיפוך השוטף בחסוי.

 

באילו עניינים יכול הממנה לתת הוראות?

המחוקק קבע שורה של ענינים שבהם לממנה אפשרות לתת הוראות תוך שמירה על האינטרסים של הממנה. יחד עם זאת המחוקק ישנם ענינים שהמחוקק אינו מאפשר למיפה הכח לעשות ללא הרשאה וזאת על מנת לוודא שמירה על האינטרסים של מיופה הכח. כך למשל למיופה הכח אין הרשאה למכור נכסיפ של הממנה ללא אישור בית משפט. הממנה גם יכול ליתן הוראות למיופה הכח לתרום בשמו כספים, או לתת מתנות לאנשים, או הלוואות וכיוב'. על מנת לדאוג לממנה המחוקק הגביל את הסכומים הללו.

 

האם יש פיקוח על מיופה הכח?

הפיקוח הראשון הוא בהוראות שנותן הממנה. תפקידו של עורך הדין והאפוטרופוס הכללי לוודא שההוראות שנתן הממנה חוקיות ואינן חורגות ממסמכויות שמאפשר החוק. מסמך יפוי הכח מועבר לאפוטרופוס הכללי שמאשר אותו לאחר בדיקה. אם המסמך אינו ערוך כראוי, כולל הוראות שאינן מותרות לפי חוק יחזיר האפוטרופס הכללי את המסמך לעורך הדין לתקנו ולא יקבל אותו. כל עוד לא קיבל האפוטרופוס את המסמך ואישר אותו, לא יהיה למסמך תוקף משפטי מחייב וכאילו הוא לא קיים. מעבר לכך יכול הממנה לקבוע מנגנוני פיקוח של עצמו, כל למשל לקבוע יותר ממיוםה כח אחד או לקבוע אדם שאינו מיופה כח אך מיופה הכח חייב לדווח לו על מעשיו, כולם או חלק מהם.

 

במעמד עריכת ההסכם נמצאים כל הגורמים, הממנה, מיופה הכח ונותנים הסכמתם להליך, כך שכל אחד יודע מה תפקידו. ולבסוף דאג המחוקק לפיקח נוסף באופן שיש ענינים מהותיים שאינו מאפשר למיופה הכח לעשות בכל מקרה ורק בית משפט יכול לאשר אותם. כך למשל מכירת נכסים של הממנה, פעילות כספית מעבר לסכומים שקבע החוק וכיוב' רשימה של נושאים שדורשים אישור פרטני.

חשוב לציין שניהול חיים שוטף של אדם חסוי, טיפול בו באמצעות שרותי סיעודיים, תשלום חשבונות שוטפים של דיור ואחזקת דירה וכיוב מכספו של החסוי הם חלק מההתנהלות השוטפת שאינה דורשת אישורים נוספים מבית משפט.

 

מה תפקידו של עורך הדין שמטפל בייפוי כוח מתמשך?

מסמך ייפוי כוח מתמשך נערך בעזרת עורך דין שקיבל הכשרה והסמכה לייפוי כוח מתמשך ע"י לשכת עורכי הדין ייעודית ומופיע ברשימות לשכת עורכי הדין. במסמך יפוי כוח מתמשך קיימות מרחב אפשרויות שיכול הממנה להעניק למי שהור רומצה שיטפל בו, החל ממתי נכנס יפוי הכוח לתוקף, מה הוא מאפשר למיופה הכוח לעשות בעניינים כספיים וגופניים ואיזה מגבלות הוא מעוניין להטיל על מיופה הכוח. כך למשל רשאי הממנה להורות על יותר ממיופה כוח אחד, להורות שאנשים נוספים יהיו מודעים למעשיו של מיופה הכוח ועוד הגנות שקבע המחוקק על מנת להבטיח את הטיפול בו.

המחוקק קבע שמייפה מכח המייפה חייב להיות תושב מדינת ישראל בגיר (מעל 18 שנה) וחייב להבין את המשמעות של ייפוי הכח המתמשך ואת תוצאותיו.

 

ההליך דורש הבנה מקצועיות וסבלנות מעורך הדין שעורך את ייפוי הכוח שכן לרוב מדובר באוכלוסיה בוגרת. כמו כן, חייב עורך הדין להסביר הן לממנה והן למיופה הכח את תפקידם ואחריותם בהליך. 
עורך הדין צריך לוודא את תקינות ההליך והבנת כל הצדדים את משמעותו כך שלא תהינה פניות לאפוטרופוס לבטל את יפויי הכוח. 

 


 

מאמרים בנושא ייפוי כוח מתמשך

הגשת ייפוי כוח מתמשך – למי פונים וכיצד מגישים?

ייפוי כח מתמשך מול בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש

ייפוי כוח מתמשך – כדאי וחשוב לדעת