חוק לביטול חובות בהוצאה לפועל

חוק לביטול חובות בהוצאה לפועל

 

מהו חוק לביטול חובות בהוצאה לפועל

עקב התחייבויות כספיות בחומים שונים של החיים, ומצבים בלתי צפויים שהתרחשו, רבים וטובים מוצאים את עצמם עם חובות שאותם הם מתקשים לשלם, ולעיתים אפילו אינם מסוגלים לשלם – אפילו לאורך תקופה ארוכה. אם גם אתם מצויים במצב זה, חשוב שתדעו על הרפורמה החדשה שנכנסה לתוקף בשנת 2019.

למידע אודותינו לחצו כאן

הרפורמה מאפשרת לכם וגם לנושים להתחיל הליך המוביל לקבלת הפטר, או במילים אחרות – ביטול חובות. יחד עם זאת, ראוי לזכור כי מדובר בהליך הנפרש על פני תקופה, ויש לעמוד במספר קריטריונים בסיסיים על מנת שייפתח. כמו כן, יש לשקול היטב את השלכותיו, אך בכל מקרה הוא עדיף על פני פשיטת רגל ולמעשה מחליף אותה.

 

מהי הרפורמה ומה מטרתה

אם כן, בחודש ספטמבר של השנה האזרחית הקודמת נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. מטרתו של החוק היא להפוך את הליכי פשיטת הרגל (למשעה לא מדובר עוד בפשיטת רגל), להרבה יותר קצרים ויעילים, לתת מענה טוב יותר לצרכים של החייבים וגם של הנושים, ולשים מסגרת זמן מעל כל הנושא. כך, באמצעות מתן הפטר, חוק ביטול חובות מכוון אל שיקום כלכלי של חייבים, ומאידך לפעול ככל האפשר על מנת להחזיר רכוש או כספים לנושים, וזאת בנוסף להשתלבותם המחודשת של חייבים בחיים הכלכליים במשק.

 

איך מתחילים?

כאמור, לפי חוק לביטול חובות בהוצאה לפועל, את ההליכים יכולים לפתוח הן החייבים והן הנושים, וניתן לעשות זאת דרך אחת מלשכות ההוצאה לפועל המטפלות בנושא, וכן באופן מקוון. בהנחה שהבקשה מתקבלת, יינתן צו לפתיחת ההליכים ולאחר מכן מתחילים למנות מעין תקופת ביניים, אשר לאחריה יחליט רשם ההוצאה לפועל אם להוציא צו שיקום כלכלי עבור החייב, אשר אחריו גם יתבטלו חובותיו.

אם כן, המשמעות של צו פתיחת ההליכים היא שמתחילים למנות 12 חודשים, תקופת הביניים, בה חייבים צריכים לעמוד במספר התחייבויות ותנאים, הקשורים כאמור גם להחזר מסוים של חובות לנושים. מדובר בתשלומים חודשיים שאליהם מצטרפות הוצאות ומגבלות, הגשת דוחות, וראוי לציין שלא פעם גם ישנו איסור יציאה מהארץ.

 

ליווי משפטי בביטול החוב

ביטול חובות אינו דבר שיש לקחת בקלות ראש, וחשוב מאוד לבחון את הבקשה ואת השלכותיה בעיניים מציאותיות. אמנם יש יתרונות מהותיים להליך זה, אולם יש לו גם חסרונות ומגבלות, והשלכות לטווח הקצר והארוך. על כן, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בביטול חובות בהוצאה לפועל ושילווה אתכם ויסביר לגבי התנהלות מושכלת ונכונה.

 

לפרטים נוספים אודות חוק ביטול חובות בהוצאה לפועל, ולקבלת ייעוץ, ליווי וסיוע משפטי, הנכם מוזמנים לפנות אל אלקוני ושות' - משרד עורכי דין ברמת גן או בטלפון 03-5178751.

 

מידע נוסף עבור עורך דין הוצאה לפועל