כינוס נכסים במסגרת הליך של פשיטת רגל – חשוב לדעת

על פי פקודת פשיטת רגל, סעיף 6, במידה ובעל חוב נכנס להליך של פשיטת רגל, בין אם כתוצאה מפנייתו הישירה או מפנייתם של הנושים לכך, יינתן צו כינוס, שנועד להגן על נכסיו של החייב. צו כינוס נכסים ופשיטת רגל ניתן על ידי בית המשפט המחוזי, ולאחר שבחן את בקשתו של החייב או של הנושים ומשמעותו, בפועל, כי אותם נכסים מועברים להיות תחת פיקוח כונס הנכסים הרשמי עד שיתברר אם החייב מסוגל להגיע להסדר כספי כלשהו או לפשרה, או שמא עליו להכריז על פשיטת רגל.

 

כניסתו של כונס הנכסים לתפקיד

לאחר קבלת צו כינוס ופשיטת רגל הופך כונס הנכסים הרשמי לכונס נכסיו של החייב. מרגע זה ואילך הנושים אינם יכולים לבוא בדרישות כלפי נכסים אלה, כל עוד לא ניתנה פקודת פשיטת רגל. הם אינם יכולים לפתוח בהליכים משפטיים נגדו או להגיש תביעות חדשות ועליהם להישמע לצו זה כפי שקבע אותו בית המשפט.

 

מטרתו העיקרית של הצו

מאחר וזיהה כי יש צורך בהגנה על נכסי החייב, רשאי בית המשפט למנות כונס נכסי זמני עבור חלק מנכסי החייב או עבור כולם. כונס נכסים זמני זה יכול להיות כל אדם המתאים לתפקיד או כונס הנכסים הרשמי. בהיכנסו לתפקיד פועל כונס הנכסים, באמצעות צו כינוס הנכסים, לעכב את ההליכים, לרבות הליכי ההוצאה לפועל או הליכים אחרים שננקטו נגד החייב. מטרתו העיקרית של עיכוב זה, שלא כמו חדלות פירעון, היא לנצל זאת לטובת עריכת הסדרי פשרה אל מול הנושים והגעה לפתרון המקובל על הצדדים. את כל זה ניתן לעשות בעזרתו של עורך דין המתמחה בהליכי פשיטת רגל ויכול ללוות את הלקוח לאורך כל התהליך על מנת לשמור על זכויותיו ולסייע לו משפטית בתקופה לא פשוטה.

 

צפויים להכריז על פשיטת רגל וזקוקים לסיוע משפטי מקצועי מאד?
משרד אלקוני הוא הכתובת הנכונה עבורכם. משרד עורכי דין אלקוני מתמחה בתחומי המשפט האזרחי והמסחרי ומציע ייצוג משפטי בתחום חדלות פרעון ופשטית רגל המותאמים נקודתית לצרכי הלקוח. לסקירת כלל שירותי המשרד, ולקבלת פרטים נוספים בטלפון, התקשרו ל – 03-5178751

 

לפרטים נוספים על דיני פשיטת רגל