הסכם מייסדים

לפעמים מתחברים להם נושאים משפטיים שונים לכדי מקרה אחד, ואז יש לדון בו באופן משולב, בהתאם לתנאים ולמציאות הרווחת במקרה. דוגמא לכך אפשר לראות, כשחברה מגיעה למצב שנפתח נגדה תיק פש"ר, כלומר תיק פשיטת רגל.

 

 אז צריך לבדוק לא רק את המצב העכשווי, כלומר כיצד מתמודדים עם תיק זה, כיצד יוצאים ממנו וכדומה, אלא גם מה אומר הסכם מייסדים של החברה. הסכם זה נחתם על ידי כל מייסדי החברה במטרה להסדיר את צורת העבודה שלהם, חלוקת הרווחים, החלק שלהם בחברה, כיצד הם אמורים להתנהל במצבים שונים וכן במצב בו החברה מגיעה לפשיטת רגל. בכל מקרה בו יש לחברה מספר מייסדים אשר מקימים את החברה ביחד, אפילו אם מדובר בחברים טובים, הרי שהם חייבים לערוך הסכם מייסדים שיסדיר את היחסים ביניהם, אך הם עלולים להגיע למצב של ריבים ומתחים, וגרוע מכך, לפרק את החברה מבלי שזה יתבצע בצורה מסודרת.

 

חלק חשוב בהסכם מייסדים מתייחס לשאלה, מי אמור לשאת בחובות עתידיים וכיצד, כיצד הם אמורים להתחלק ומי ערב להם. בין היתר צריכה להיות התייחסות לשאלה, מה קורה במקרה שנפתח נגד החברה תיק פש"ר. צריך לזכור, מצב זה אפשרי כשיש נושים שונים לחברה או אפילו נושה אחד, אשר מרגיש שהחברה היא חדלת פירעון ולא יכולה לעמוד בתשלום החובות שלה כלפיו. במצב כזה, עולה שאלה, מה יהיה על עתיד החברה, מי יוכל להמשיך ולהשתמש בשמה, מה יהיה על הזכיין הרוחני והקנייני שלה, מה יהיה על העובדים והנכסים של החברה ועוד.

 

מדובר על שאלות שאיש, בוודאי לא המייסדים עצמם, רוצה לחשוב עליהם כשמקימים חברה, אז הכל נראה אופטימי וורוד. אך האמת היא, שאם לא נותנים להם מענה במסגרת הסכם מייסדים, עלולים להגיע לבעיות שונות, אשר יכולות להתפתח, הן בין המייסדים והן באופן כללי כשמגיעים לסיטואציה כזו. זו הסיבה שמומלץ מאוד להכניס את הדברים הנ"ל כבר בהסכם, כך אפשר להתמודד איתם בצורה נכונה ופשוטה.

 

אם אתם מחפשים עורך דין מומחה בניסוח הסכם מייסדים, ניהול תיק פשיטת רגל וכן במצבים שונים כגון מצב של פשיטת רגל הפטר חובות ועוד, אתם מוזמנים לפנות אלי, עו"ד איריס אלקוני. אשמח לעזור לכם בכל עניין. אתם יכולים לפנות אלי דרך האתר או בטלפון ואני אקבע איתכם פגישה בהקדם. אל תדחו את מה שצריך להתבצע עוד היום, תפנו אלי ואני אעמוד לרשותכם.